Asigurări de sănătate

Poliţele de asigurări de sănătate in sistem privat au apărut datorită nevoii legitime de a putea beneficia de servicii de sănătate de calitate, deficienţele in administrarea sistemului public de sănătate fiind evidente.

Serviciile medicale private, corelate cu asigurările medicale private, reprezintă singura soluţie de ieşire din catastrofa spre care se indreaptă sistemul medical. Ofertele de servicii medicale venite prin iniţiativa sistemului privat de sănătate sunt direcţionate în două planuri: posibilitatea de a face un abonament pentru servicii medicale la o clinică privată (soluţie care acoperă doar consultaţii şi tratament ambulatoriu) şi asigurările private de sănătate apărute ca urmare a cooperării între societăţile de asigurare, clinici si spitale.

Posesorii acestui tip de poliţă de asigurare privată de sănătate pot beneficia de expertiza medicilor si specialiştilor şi pot avea acces la o reţea extinsă de spitale din România şi din străinătate, in cadrul căreia, persoanelor asigurate li se va acorda tratamentul medical optim, vor putea beneficia de servicii medicale ambulatorii, diagnosticare cu echipamente de înaltă performanţă şi perioada de spitalizare într-un centru privat de sănătate.

Serviciile medicale de stat işi pierd pe zi ce trece din calitate, atât în România cât şi în ţările occidentale. Statul nu va mai fi în stare să plătească spitalelor şi clinicilor costurile pentru tratamente medicale, astfel, luând în calcul şi inflaţia, sumele lunare pentru asigurările de sănătate de stat vor creşte radical, în timp ce societăţile private de asigurări au suficient capital pentru a plăti servicii de primă clasă indiferent de boală sau tratament medical. Multă lume a realizat acest lucru, de aceea numărul persoanelor care încheie contracte cu case de asigurări private creşte accelerat. Un dezavantaj al poliţelor private de sănătate este faptul că societatea de asigurări nu va prelua decat costurile tratamentelor sau a internărilor efectuate după încheierea contractului. În concluzie, e bine să vă faceţi o asigurare medicală în sistem privat cât de repede posibil pentru ca să beneficiaţi de o acoperire cât mai mare. De asemenea în cazul în care asiguratul a plătit un an de zile poliţa de asigurare, dar nu a beneficiat de servicii medicale(deci nu a prezentat nicio factură pentru decontare) asiguratul va primi o parte din bani înapoi.

Obiectul asigurării constă în acoperirea riscurilor de accidente sau îmbolnăviri ale asiguratului, inclusiv a repatrierii în caz de deces, în timpul perioadei asigurate, incidente care sunt constatate de un medic autorizat, impun acordarea de servicii medicale de urgenţa şi nu sunt excluderi specifice fiecarei societăţi de asigurare.Asigurările pot fi încheiate de persoane fizice care au domiciliul sau rezidenţa în România, dar muncesc pe o perioadă limitată în Germania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu