Asigurari medicale in sistem privat

Asigurari medicale

Serviciile medicale private castiga teren, societatile de asigurari private se dezvolta din ce in ce mai mult.
Spitalele si clinicile de stat nu mai pot face fata exigentelor clientilor, in acest context, dezvoltarea sectorului medical privat era iminenta. Astfel, in ultimii ani, numerosi medici intreprinzatori sau oameni de afaceri fara pregatire in domeniul medical s-au lansat in dezvoltarea de cabinete private, clinici si laboratoare.

Potentialul pietei est-europene de servicii medicale este imens. Este vorba de zeci de miliarde de dolari, iar piata este in continua crestere fiind ajutata si de reformele din sistemul medical, care au dat un rol important caselor de asigurari de sanatate, pe cand casele de asigurari de stat vor ramane in curand fara rezerve, ceea ce va duce la marirea taxelor spitaliere, iar serviciile medicale nu se vor imbunatati deloc. Aceasta lipsa provine din diferite cauze: pensionarii traiesc mai mult decat cei din deceniile trecute, fortele de munca sunt reduse, numarul somerilor creste, astfel resursele spitalelor de stat au fost radical reduse. In acelasi timp, are loc o dezvoltare a sectorului de clinici private si multi doctori incearca sa-si deschida cabinete private.
Piata europeana a serviciilor medicale este foarte buna, insa nimeni nu are curajul sa investeasca.

Asigurarea de sanatate este mai avantajoasa in privinta acoperiri teritoriale, asiguratul avand acces la servicii medicale nu doar in orasul de resedinta ci si in alte zone ale tarii, iar in ceea ce priveste tratamente de specialitate acestea se pot efectua si in strainatate daca este cazul. Ca dezavantaj am putea considera faptul ca aceasta asigurare nu acopera tratamentele la afectiuni existente anterior incheierii contractului. Astfel asiguratorul cere o consultatie medicala completa a persoanei asigurate in urma careia se vor stabili ca exceptii boli cronice existente. Aceste consultatii precedand semnarii contractului sunt decontate de societatea de asigurari.

Suma asigurata poate fi sub forma unei sume fixe forfetare (reprezentand o indemnizatie pe zi de spitalizare sau o suma fixa in cazul interventiilor chirurgicale) sau sub forma unor indemnizatii pentru servicii de spitalizare private si tratament medical sau chirurgical.

Prima de asigurare va depinde in mare masura de sexul asiguratului, ocupatia acestuia (avand in vedere riscurile profesionale) si starea sanatatii asiguratului la incheierea politei.

Costuri acoperite de asigurarea de sanatate:

  • spitalizarea
  • tratamentul la domiciliu dupa externare
  • indemnizatia pentru maternitate
  • consultatii la medic generalist
  • consultatii, diagnosticare si alte taxe platite la medici specialisti (inclusiv taxe platite pentru analize medicale, radiografii, ecografii,etc...)
  • interventii chirurgicale
  • servicii de ambulanta
  • decesul ca urmare a unor boli sau accidente asigurate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu